marți, 5 octombrie 2010

Sfarsitul lumii - 2

Salutare,
Am revenit cu alte profetii interesante despre sfarsitul lumii. Unele dintre ele chiar au haz altele sunt de-a dreptul tragice.

Gaina profet din Leeds
Intoarcerea iminenta a lui Isus a fost prezisa de multa lume, insa ce s-a petrecut in 1806 in Leeds le bate pe toate. Se pare ca la acea vreme, o gaina ar fi inceput sa faca oua pe care era inscriptionat mesajul "Isus vine". Multi oameni au crezut ca nu suntem departe de sfarsit, pana cand un localnic a descoperit ca ouale erau inscriptionate de catre stapanul gainii.

Armaghedonul mormon
Joseph Smith, fondator al Bisericii Mormone, a facut o intrunire cu membrii cultului in 1835 pentru a-i informa ca sfarsitul lumii se va petrece in 1891. A ajuns la concluzia asta dupa ce ar fi stat de vorba cu Dumnezeu, care l-a asigurat ca dupa a doua venire a Mantuitorului lumea va fi nimicita.

Armaghedonul martorilor lui Iehova
Au existat mai multe predictii in cultul martorilor lui Iehova. In 1914 - bazat pe Carte lui Daniel - a fost prevazut unul dintre sfarsiturile lumii. Dupa ce sfarsitul lumii nu a venit au schimbat aceasta profetie cu aceea ca 1914 este momentul din care Isus ar incepe sa conduca Omenirea in mod invizibil (da, da, ai citit corect - invizibil). Alti ani in care trebuia sa vina sfarsitul lumii dupa martorii lui Iehova sunt: 1915, 1918, 1920, 1925, 1941, 1975 şi 1994. Un membru al cultului chiar a construit o casa pentru profetii evrei unde acestia sa locuiasca la revenirea pe pamant.

Conjunctia planetelor
In 1919, pe 17 Decembrie trebuia sa fie sfarsitul lumii. Conjunctia a 6 planete ar fi trebuit sa "produce un curent magnetic care ar fi penetrat suprafata soarelui provocand explozii solare fara precedent care in final ar fi inghitit Pamantul". Aceasta predicitie a fost facuta de, pana atunci, respectabilul meteorolog Albert Porta. Aceste predictii au condus la o serie de violente si sinucideri si, in final, au facut ca Albert Porta sa isi sfarseasca cariera la o fituica scriind coloana cu starea vremii.

Cometa Halley
Prin 1881, un astronom care urmarea cu interes celebra cometa a ajuns la concluzia ca coada acesteia contine un gaz numit cianogen, format, evident, din cianida. Cand s-a aflat ca cometa va trece pe langa Terra in 1910, multa lume a fost convinsa ca vom pieri de pe urma gazului toxic. Panica a fost intretinuta inclusiv de reputatul ziar New York Times.

Nostradamus
Scrierile metaforice ale lui Michel de Nostradame intriga oamenii de mai bine de 400 de ani. Doua dintre versurile profetului au semanat cea mai puternica panica: "In anul 1999 si 7 luni / Din cer va cobori un mare Rege al Terorii". Aceste versuri au fost interpretate in prima faza in mod literar ca si aparitia Atichristului si metaforic privind urmatorul caz prezentat Y2K. De asemenea, dupa 2000, s-a mers pe varianta ca de fapt este vorba de nasterea antichristului si vom avea de asteptat.

Y2K
Spre sfarsitul secolului trecut, tot mai multa lume era ingrijorata ca sfarsitul va fi adus de computere. Multe dintre acestea, s-a descoperit inca din anii '70, nu erau capabile sa faca trecerea la anul 2000, incapatanandu-se sa arate anul 1900. Desi nimeni, in afara de informaticieni, nu stia sigur ce va insemna asta pentru omenire, multi au fost de parere ca inclusiv un holocaust nuclear ar fi posibil. Vanzarile de arme au crescut, iar oamenii mai slabi de inger au început sa-si puna problema adapostirii in buncare.

Suna fain, nu-i asa? Hai sa vedem ce profetie va urma dupa 21 Decembrie 2012 si mai ales ce explicatii.

2 comentarii:

  1. Chiar "interesante profetii", doar ca cele adevarate si intamplarile care conteaza nu vor fi facute niciodata publice pentru marea masa a oamenilor ignoranti. Trebuie doar sa ne gandim la o logica simpla: orice inceput are un sfarsit. Cum va fi sau cand va fi suntem noi inca prea mici ca sa stim. Si mai trebuie si cei care fac asemenea profetii sa iasa cumva in fata, si pentru ca nu stiu sa faca altceva si n-au facut niciodata altceva imprastie doar aiureli...

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Am sa uit cu siguranta pana atunci!

    RăspundețiȘtergere