duminică, 17 octombrie 2010

Cea mai bun zi din viata ta

Salutare,
Am citit un post interesant. Cineva spunea ca viseaza rar, dar visele au in majoritatea cazurilor legatura cu ceea ce o sa i se intample. Intr-o zi s-a trezit cu impresia ca va avea o zi proasta si, ce crezi, chiar asa a fost.
Cum poti sa ai cea mai frumoasa zi din viata ta?

In primul rand tu esti singurul raspunzator de cat de frumoas este ziua.
Cum asa? Pai ala care-mi "taie fata" in trafic in drum spre birou? Da' ala si alalalt? ...
Ok.
Daca ai sti ca cel care ti-"a taiat fata" in trafic se grabeste la spital cu cineva grav bolnav sau are alta problema de viata si de moarte, l-ai intelege? Daca l-ai intelege, te-ai mai enerva? Normal ca nu.
In concluzie se pare ca nu ei te enerveaza (fie spus intre noi, nu au nici un interes). De fapt noi reactionam.
Uite cateva reguli simple pentru a-ti face cea mai buna zi din viata ta:
1. FI PREZENT. In loc sa fi cu mintea in alte zone, concentreaza-te pe momentul prezent, concetreaza-te pe ceea ce faci si cu cine esti. Nu poti schimba lucrurile care s-au intamplat asa ca invata ceea ce e de invatat din ele si revino la momentul prezent. Nu poti ghici viitorul astfel ca n-are rost sa te ingrijorezi de pomana. In schimb, concentreaze-te pe acum ... dacă te ingrijoreaza ceva, ia masuri ... doar ai grija sa fie acum. Pentru ca doar momentul prezent este tot ce exista.

2. FA MAI PUTIN. Ai un program foarte incarcat azi? Redu-l la jumatate. Nu ai nevoie sa faci totul de pe aceasta lista. Ia cateva elemante si muta-le pentru maine. Pregateste-ti o lista cu treburi de facut mai scurta (concentrata pe ceea ce este cu adevarat important - mai putin pe ceea ce e urgent) si vei fi mai putin stresat. Daca reduci lista si faci doar jumatate din lucrurile pe care vrei sa le faci azi, vei avea o zi mult mai buna. Ai grija doar sa fie cele mai importante si care iti sunt cu adevarat de folos.

3. ALEGE-TI UN LUCRU IMPORTANT SI FA-L. Asa cum am spus in paragraful anterior, fa mai puţin, dar fa mai multe lucruri importante. Cand spun importante, vreau sa spun lucruri care va avea un impact enorm asupra vietii tale (personal sau cariera) pe termen lung. Nu lucruri pe care trebuie sa fie facute azi sau altceva. Iata de ce: daca ai ceva important facut, ceva care te va ajuta pe termen lung (chiar daca este doar un pas spre o realizare importanta, este important), te vei simti mare! Vei avea un sentiment de implinire. Asta face orice zi o zi mare.

4. PLANUL PENTRU VIATA PERFECTA. Cum ar fi viata ta ca daca nu ai fi avut nici o restrictie? Nu vorbesc despre de viata intr-o supervila sau cu nu stiu cate masini de lux, ci ceea ce te-ar face fericit. Un bun pas: alegeti 4-5 cele mai importante lucruri in viaia ta şi construieste viata ta perfecta in jurul acestor lucruri, elimina cea mai mare parte din restul, daca este posibil. Gandeste aceasta viata perfecta şi apoi gandeste-ti primii cativa pasi pe care trebuie sa-i faci pentru a ajunge acolo. Acum programeaza acesti primi pasi pentru saptamana aceasta, inclusiv unul azi. Te vei simti extraordinar cand vei incepe sa iei masuri in a-ti face viata asa cu vrei sa fie.

5. SCAPA DE DEZORDINE. Chiar daca discutam de un spatiu mic - un sertar sau un raft - si acesta are nevoie din cand in cand de o ordonare. La fel si in viata. Din cand in cand avem nevoie de a face ordine. Poti incepe cu biroul (cel putin la suprafata). Fa-ti ordine pe birou si scapa de tot ce nu mai este necesar. Vei avea un sentiment extraodinar. Poti continua apoi cu altceva. In fiecare zi fa-to ordine intr-o zona scapand de tot ce este in plus sau nu mai este necesar.

6. FA O PLIMBARE. Ma gandeam sa scriu fa miscare sau mergi la sala. Apoi am realizat. Eu n-as face-o. Toti avem nevoie de miscare si de aerisire. Si tu, ca si mine, poti face o plimbare. Va avea un efect minunat asupra zilei. Incerca sa faci asta in timpul zilei si sa te bucuri pentru cateva minute de natura (ok e doar un parc stiu) din jurul tau. Goleste-ti minte de toate gandurile si bucura-te de tot ceea ce ai si vezi in momentele acelea (chiar si atunci se aplica prima regula - FII PREZENT)

7. CONCENTREAZA-TE PE 3 PROIECTE. Concentreaza-te pe 3 proiecte. Este lucrul care imi este cel mai dificil si totusi imi iese. Are un efect teribil. Selecteaza cele mai importante 3 proiecte din viata ta si concentreaza-te exclusiv pe ele. Fa acest lucru chiar de azi. Vei fi uimit cat de mult vei realiza. Am inceput s-o fac doar de curand, dar obtinerea rezultatelor ma face sa ma simt extraordinar.

8. ASCULTA MUZICA BUNA SAU, SI MAI BINE, O CARTE BUNA. Cand sunt in masina, si mai tot timpul acolo sunt, ascult audiocarti sau muzica care-mi place. Timpul petrecut in masina devine astfel timp castigat. Ma simt energizat cand ascult muzica si invat in timp ce ascult audiocarti. Este minunat sa calatoresti in aceeasi masina cu Anthony Robbins, Brian Tracy, Andy Szekely, Robin Sharma, John Gray, Tom Jones, Wagner, Ramstein, Doors, etc.

9. URMARESTE UN RASARIT SAU UN APUS DE SOARE. Banal? Wow, da cu siguranta! Dar functioneaza? Da, cu siguranta! M-am oprit pentru a ma bucura de un apus de soare pe drum spre casa. Mmmmm. A fost minunat. M-am simtit plin de caldura. Rasaritul este chiar mai benefic! Te umple de energie pentru intreaga zi.

10. PETRECE TIMP CU O PERSOANA IUBITA. Alta banalitate. Intr-adevar aceasta regula este de o banalitate infioratoare. In acelasi timp este un adevar de netagaduit. Chiar daca petreci doar cateva minute cu o persoana draga este suficient sa-ti insenineze intreaga zi. Chiar daca nu sunt langa tine poti sa petreci cateva minute la telefon si este aproape la fel de bine. Mai tie din ratia de TV din viata ta pentru cei dragi si vei simti toata schimbare.

Succes!!!

4 comentarii:

  1. Chiar cel mai bun plan al unei zile perfecte şi pentru perfecţiunea zilelor ce vor urma. Păcat că uităm că banalităţile sunt importante şi ne aduc liniştea. Din fericire, mai există încă persoane care să ne aducă aminte aceste lucruri. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eliberata de o oarecare ... chestie, am avut un moment de "AHA!!!!" Si sunt impresionata.

    RăspundețiȘtergere
  3. ma intreb, tu oare reusesti catusi de putin sa faci in asa fel incat sa ai o zi minunata? ai tu curajul sa lasi deoparte tot ceea ce te preocupa atat de mult si te face sa uiti ca traiesti?ai facut in ultima vreme ceva doar pt tine? probabil ca tot ceea ce postezi aici este in primul rand pt tine... tu ai nevoie sa te skimbi dar te impiedici de prea multe lucruri...poate mai vorbim... astept feedback-ul tau...daca esti suficient de curajos

    RăspundețiȘtergere