sâmbătă, 2 octombrie 2010

Sfarsitul lumii

Salutare,
Cred ca toata lumea a innebunit. Toti vorbesc despre sfarsitul lumii. 21 decembrie 2012. Calendare maya si profetiile inteleptilor hopi. Tot felul de preziceri si asa zise profetii care mai de care mai exotice.
Hai sa ne uitam un pic in istorie si sa vedem cate profetii despre sfarsitul lumii au fost si cate s-au adeverit (avand in vedere ca citesti aceste randuri cred ca toate au in comun un singur lucru: nici una nu s-a adeverit).

Daca ar fi incepem cu cea mai cunoscuta scriere din lume - Biblia, ar trebui sa ne gandim ca aproape 80 de generatii au tot cautat si asteptat semne privind sfarsitul lumii asa cum o stim la fiecare suta de ani dupa moartea lui Iisus. Totate cautarile si urmarirea semnelor divine ale Apocalipsei au fost mai intense in apropierea anilor 1000, 1500 si 2000. Dupa 1 ian 2000 chiar au devenit frenetice. Doar in 2006 au fost prevazute cam 10 sfarsituri ale lumii bazate pe scrierile Biblice. Doar pentru a vedea cateva dintre ele:
25 mai 2006 - Eric Julien de la Exopoliticus Institute a prezis ca ramasitele unei comete vor cadea in Oceanul Atlantic si vor genera un val urias ce va putea porni un nou potop.
6 iunie 2006 - data de 06-06-06 se pare ca a fost considerata adevarata data a fiarei (666). O serie de asa zisi cunoscatori ai Bibliei au prezis inceperea apocalipsei la acea data. Dupa de nimic nu s-a intamplat o parte dintre ei au schimnbat tactica si au spus ca de fapt Antichrist-ul s-a nascut la aceasta data si va trebui sa asteptam de creasca.
22 august 2006 - Prezentatorul de stiri de la CNN Glenn Beck a spus in data de 9 august: "... is the day that Israel might be wiped off the map, leading to all-out Armageddon. ... [It] could be the day that Agnostics get down on one knee and start to pray, 'Sweet Jesus, are you coming today'? " . Dupa data de 22 august cand a fost luat la intrebari de un telespectator a mentionat ca de fapt a citat din scrierile unui cunoscator a Orientului Mijlociu Bernard Lewis. Este adevarat ca acesta scrisese in Wall Street Journal cu privire la alegerea datei cind presedintele Iranului Ahmadinedjad alesese data de a da un raspuns Statelor Unite cu privire la problema rachetelor nucleare ca, "chiar daca este foarte improbabil ca Ahmadinedjad sa planuiasca un raspuns mai dur sub forma unui eveniment cataclismic, ar fi bine sa avem in vedere asta".
8/9 septembrie 2006 - The Lord's Witness and The True Bible Code a emis un comunicat de presa ca o bomba nucleara va lovi sediul Natiunilor Unite in perioada dintre apusul soarelui din 8 spetembrie si apusul soarelui din 9 septembrie. Este adevarat ca tot ei prezisesera si inceputul razboiului nuclear ca sfarsit al lumii in 2001. (inceput intre 25 martie 2001 si 24 aprilie 2001 si sfasitul lumii in 1 septembrie 2001)
17 decembrie 2006 - Dr. Jose Luis de Jesus Miranda a prezis ca a doua venire a lui Iisus va avea loc pe 17 decembrie 2006 in Puerto Rico. Chiar a postat pe site-ul sau : "Acest decembrie 17th lumea va fi martora celei de-a doua veniri a lui Hristos. Regele regilor va atinge pamantul pe teren boricuan [Hispanic]. Puerto Rico va fi scena unde sute de oameni trai 'live' în timp ce milioane vor urmări prin satelit evenimentul care va marca cursul istoriei."
Acestea sunt doar cateva dintre posibilele sfarsituri ale lumii care nu au fost traite. Voi reveni cu altele mai spectaculoase si cu similaritatile dintre credintele iudaice si asa-zisele preziceri Hopi.

Un comentariu: