vineri, 10 septembrie 2010

Bondarii nu pot zbura

Salutare,
Poate ca ati mai auzit asta. Bondarii nu pot sa zboare.
Totul a pornit de la o greseala de apreciere. Prin anii 1930 un specialist in aerodinamica a demonstrat ca aripile bondarilor sunt prea mici pentru corpul lor si nu pot asigura portanta necesara pentru ca bondarii sa zboare. Calculele, legile fizicii si tot ce poate fi folosit demonstreaza acest fapt.
Totusi bondarii zboara! Poate doar pentru faptul ca nu au timp si chef sa faca calcule si sa ii asculte pe cei ce demonstreaza ca nu se poate?

Putem spune ca legile aerodinamicii nu se aplica in cazul bondarilor pentru ca nu au aripi fixe cum este cazul avioanelor si ar trebui sa facem calculul asemanator ca cel al elicopterelor.
OK! In acest caz POT zbura DOAR DACA reusesc sa atinga o medie de peste 150 de batai pe secunda.
Avand in vedere ca este de vreo 15 ori mai mult decat rata maxima a impulsurilor nervoase si implicit muschii nu se pot contracta mai repede decat impulsul nervos rezulta din nou ca BONDARII NU POT SA ZBOARE!
Asta este culmea! Eu stiu ca ei pot zbura! Poate pentru ca ei nu cunosc viteza impulsului nervos si faptul ca muschii nu se pot contracta mai repede de 10 ori pe secunda?
Ah, apropo, media de batai din aripi a bondarului este undeva la 200 de batai pe secunda.
Bondarii nu pot zbura!!! Este dovedit stiintific!

CE BINE CA BONDARII NU CUNOSC FIZICA SAU BIOLOGIE! DACA AR CUNOASTE NU AR MAI ZBURA!

Data viitoare cand iti propui ceva gandeste-te daca esti bondar!

Imposibilul exista doar pentru ca ii dam noi voie!!!

Cauta solutii de bondar si vei putea zbura!!!

PS: de fapt in cazul insectelor muschii toracici care ar pune in miscare aripile nu se contracta ci vibreaza. asa pot ajunge la acele foarte multe batai pe secunda care le permit sa zboare chiar daca legile fizicii si biologiei spun ca nu pot.

2 comentarii:

  1. Ce simplu si frumos ar fi daca ai putea ca din un intreg sa-ti alegi o bucatica si sa treci prin viata cu zambetul pe buze, purtand in suflet si in minte doar atat, nu?
    Aerodinamica mi-a demonstrat ca bondarii nu pot zbura. Luand aceasta afirmatie ca si adevar absolut, atunci voi putea fi convinsa ca imposibilul este posibil.
    Si atunci de cred eu ca nici fizica, nici biologia nu mi-au demonstrat asa ceva? Pentru ca sunt convinsa ca bondarii pot zbura. Pentru ca sunt convinsa ca nici o stiinta nu si-a atins limitele pentru a putea demonstra ceva fara putinta de tagada. Pentru ca traim intr-un univers mult prea simplu si complex pentru puterea noastra de intelegere. Consider ca acea afirmatie ar fi trebuit sa fie un punct de plecare si nu concluzia.
    Atata timp cat stim prin simpla observatie ca bondarul poate zbura, demonstratia prin legi aerodinamice nu-mi arata decat limitele acestei stiinte. Daca aerodinamica nu-mi poate demonstra ca bondarii pot zbura, atunci aceasta e o stiinta ce nu s-a dezvoltat complet. Asa ca nu poate fi luata in calcul.
    In concluzie, decat sa spunem ca "bondarii nu pot zbura" putem spune ca "aerodinamica nu poate demonstra INCA faptul ca bondarii pot zbura"
    Ma gandesc acum ca, pentru a-ti forta limitele, trebuie sa ti le cunosti. :)
    Dupa creierasul meu, nu bondarii isi forteaza limitele, ci dimpotriva, specialistii in aerodinamica au renuntat sa le atinga pe ale lor.
    Imi pare rau ca am rasturnat enuntul tau. Dar asta este ceea ce CRED eu. Iar motorul unui om este credita lui.

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos spus: "Imposibilul exista doar pentru ca ii dam noi voie." Iti da de gandit.

    RăspundețiȘtergere