joi, 23 septembrie 2010

Ce este valoarea?

Salutare,
Am citit o povestioara foarte interesanta despre valoare. Poate vrei si tu sa o citesti.

Un bine-cunoscut speaker si-a inceput unul din seminariile sale aratand publicului o bancnota de 20 de dolari.
În sala plina de 200 de persoane, el a întrebat: "Cine ar dori acesta bancnota de 20 de dolari?" Mâinile au început să se ridice. La inceput timid dar foarte curand din ce in ce mai multe.
El a spus, "am de gând să dau acesta bancnota de 20 de dolari unuia dintre voi, dar în primul rând, permiteţi-mi să fac acest lucru. "
El a mototolit bancnota si apoi a ridicat-o iar intreband: "Cine încă vrea sa ia aceasta bancnota?" Mainile s-au ridicat iar.
"Ei bine", răspunse el," Ce se întâmplă dacă am face acest lucru? " Şi el a aruncat bancnota pe jos şi a început să o calce in picioare. El a ridicat iar bancnota, de acum mototolită toata şi murdara.
"Acum, o mai vrea cineva?" Din nou mainile s-au ridicat.
"Prieteni, ati invatat o lectie foarte valoroasa. Fara a conta ce am făcut cu bancnota, voi tot vrut-o, deoarece nu i-a scazut valorea. Acesta a fost încă în valoare de $ 20."
De multe ori în viaţa noastră, suntem cazuti, mototoliti, la pamant datorita deciziilor pe care le luam si a circumstantelor cu care ne intalnim in viata. Ne simţim ca şi cum suntem inutili. Dar nu, indiferent de ce s-a întâmplat sau ce se va întâmpla, nu va veţi pierde valoarea. Sunteţi speciali! - Nu uitati niciodată aceasta lectie.

2 comentarii:

  1. In ochii celorlalti o bancnota calcata in picioare nu-si pierde valoarea, dar un om care se lasa calcat in picioare... Atata timp cat ti-ai insusit foarte bine lectia umilintei, iti poti pleca privirea, dar inima? Cred ca acolo se afla raspunsul.

    RăspundețiȘtergere